Over Nina:

Hallo,

 

Ik ben Nina Claes en moeder van 2 levenslustige en bruisende tienerdochters.

 

In 2002 behaalde ik mijn bachelor in de Ziekenhuisverpleegkunde, toen nog het A1 diploma genoemd, aan de Hogeschool Antwerpen.

Vrijwel meteen startte ik mijn carrière als toegewijde zelfstandige thuisverpleegkundige. Zo heeft “zorgen voor” de afgelopen 19 jaar een heel belangrijke rol in mijn leven gespeeld.

In tussentijd behaalde ik ook mijn diploma als Referentieverpleegkundige Pijn aan de Katholieke Hogeschool Sint Lieven, beter bekend als de Odisee Hogeschool vandaag.

Voor de geboorte van mijn kinderen heb ik ook enkele jaren als hoofdverpleegkundige gewerkt in een rust- en verzorgingstehuis.

 

Ik ben altijd al een ‘food lover’ geweest, maar na de geboortes van mijn dochters groeide de interesse sterk voor gezonde, gevarieerde, lekkere en evenwichtige voeding.

Dit leidde tot een nieuwe passie, de zoektocht naar gezond maar toch lekker eten en voornamelijk ook de bewustwording van wat we eten.

 

Om dit verder uit te diepen, besloot ik mezelf om te scholen en mijn ervaringen te bundelen.

In 2020 behaalde ik mijn diploma Natuurvoeding en mijn diploma Afslankingsconsulent bij het Centrum voor Avondonderwijs.

 

Dat stelt me in de mogelijkheid om mensen te begeleiden naar een gezond(ere) levensstijl, al dan niet met een paar kilootjes minder.

 

Voor een streng vermageringsdieet ben je bij mij aan het verkeerde adres.

Ik geloof in een programma dat haalbaar en leefbaar is, dat motiveert en iemand stapsgewijs doet evolueren naar een gezond(ere) levensstijl.

Hierbij is het volgens mijn gevoel van groot belang dat de klant een vrijheid blijft voelen, dit door over een zo groot mogelijk aanbod aan voedingsmiddelen te kunnen blijven beschikken.

Maar dat deze tegelijkertijd ook een leidraad meekrijgt die voldoende structuur biedt.

Voor mij is het belangrijk om de noden van de klant te kunnen herkennen en deze om te zetten in een programma waar de klant zich goed bij voelt.

Iedereen is anders en vraagt dus ook een ander inzicht.

 

Het aanbod aan producten is zo immens groot de dag van vandaag dat mensen vaak de bomen niet meer door het bos kunnen zien.

We weten dikwijls onvoldoende over wat we in onze mond stoppen en dat leidt dan vaak onbewust tot de verkeerde keuzes.

 

Et voilà, hier ben ik dan! Klaar om jou te helpen en te begeleiden op je weg!